Monday 12 December 2011

George W. Bush - Yöneticileri Iacocca'ya Yüz, Cephesi sağ

Dünyamız 9 / 11 tarihinde değiştirildi. Çoğumuz, biz terörist saldırıların haber duyunca ne yapıyordunuz hatırlıyorum. Aslında, çoğumuz Başkan Bush ilk haber duyunca ne yaptığını hatırlıyorum ... Yani, haberler Dünya Ticaret Merkezi vurulduğunu ki geldiğinde Başkan Bush, çocuklar bir kitap okuyordu. O O zaman ne yaptın? Onun yatakları tutulur ve sadece birkaç saat sonra ülkeye televizyonda bir ileti teslim. John Kerry de bunu yapmak için o haberi duymam üzerine kendisinin "bile düşünmüyorum." Olduğunu rapor ettiğini ortaya çıkarılmıştır kadar, onu azarlamak için çalıştı hatırlayacaksınız.

"Diye yüzünde şaşkın bir görünüm ile yirmi dakika orada oturan" olduğunu söylemek bariz, saçma, yalan. Hatta Michael Moore, yedi dakika olduğunu söyledi. Bu konuda bile karın ağrısı tüm ötesine saçmadır. Bu adam tam 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, imrenilecek bir konumda idi. Beyaz Saray'a dönmek için sabah 9 / 11 güvenli değil olduğuna karar verildi. Yok Şaka. Çoğumuz kadarıyla söyleyebilirim amaçlanan hedeflere yolcu cesur çabaları olmasaydı, Beyaz Saray ve Capitol başkanlığında, kadarıyla söyleyebilirim isabet olurdu Uçuş 93 hikaye, hatırlamak gemide kim zaten önceki saldırıların farkında oldu ve daha da kötüsü katliamı önlemek için kurban harekete geçti.

9 / 11 takip eden günlerde "felç" oldu? Biz bu smacks ciddi seçici amnezi "Tüm TV'lerin önünde donmuş" olduğunu iddia eden birisi için. O sadece birkaç saat sonra ulusa seslenmek ama birkaç gün sonra, Ground Zero kendisi, o kalabalık ve kurtarma ekipleri ile özgürce konuşmak için konuşma beklenen Tabii cesaret. Kalabalığın içinden biri bağırdı: "George, sizi duyamıyorum!" Bush, "dünyanın geri kalanı sizi duyamaz, seni duyabiliyorum, ve bu binaların aşağı çaldı insanların yakında hepimiz duyacaksınız!" Cevap kalabalıktan alkış tufanı. Amerika Birleşik Devletleri beri terörist bir saldırı görmedim olduğu gerçeğinden söz Sayın Iacocca'ya, "felç" şu anda Sayın Bush çağırır.

Fakat bu yana ne oldu?

Bizim istihbarat ve kolluk kuvvetleri, 11 Eylül öncesinde yaptıkları daha birbirlerini daha iyi iletişim kurar. Sayısız terör hücreleri parçalanır ve birkaç büyük terörist araziler birkaç jumbo jetleri havada Londra Devletleri tr rota patlayan ihtimali içeren bir olmak üzere, ABD ve İngiliz istihbaratı tarafından bertaraf edilmiştir. Brooklyn ve Golden Gate Köprüler. New York ilçeler bağlayan Yakıt hatları. Fort Dix Altı. Sears Kulesi patlayabilir arsa. Bunlar hakkında bildiğiniz olanların sadece birkaçıdır. Yani Başkan Bush'un sandık dinlemek yok dedi - "anket kıyameti?" Çünkü Başkan Bush, bugüne kadar sadece Amerika Birleşik Devletleri tarihinin herhangi bir ofis için çalışan herkesin en çok oy aldı, aynı zamanda şimdiye kadar herhangi bir Başkanın en yüksek onayı derece keyif aldım. Ve Bush, sürekli olarak o anketlere dikkat olmadığını söyledi. 9 / 11 sırasında, yani Bill Clinton, Başkan bu söylemedi yerine birisi misiniz? 9 / 11, teröristlerin Dünya Ticaret Merkezi saldırıya ilk kez olmadığını hatırlayabiliriz.

Büyükelçilik bombalamaları ... USS Cole ... 9 / 11 sadece 37 aylık bir span içinde yer aldı. Ancak, 9 / 11 ilk ve son Bush'un kol saati üzerinde olduğunu. Ve Sayın Iacocca'ya beri 2400 gün ve sayım var. Tahmin miydi 12 Eylül 2001 tarihinde? Usame bin Ladin'in bir deyişle, Amerika'nın olarak algılamaya düşmanları nedenle, bir "zayıf at," bizim ilgi saldırılar karşısında geçmişte Amerikan tereddüt verdi ve onları daha fazla sürdürmeye ikna etti. El Kaide, 9 / 11 için gerekçe bu kısmı defalarca dünyanın en büyük ülkesi dişsiz kaplan olduğunu, gözlem yıl dayalı inanç olduğunu söyledi. Beyrut'ta Deniz kışla bombalanmasından sonra, herhangi bir misilleme vardı. Clinton yönetimi sırasında, Amerika Mogadişu olay "Black Hawk Down", ardından Somali bıraktı. Aynı yıl, ilk WTC saldırısının ardından hiçbir rejimi sorumlu tutulamaz. (Suudi Arabistan ve USS Cole askerlerin öldürülmesi, Clinton binlerce teröristlerin harbored bir ülkeye karşı bir avuç seyir füzeleri ile cevap verdi.) Şimdi, bizim düşman, Irak, terörle mücadele önlemleri maliyetleri üzerinden bize önemsiz görüyor Guantanamo Körfezi.

Başkan Bush, Amerika Birleşik Devletleri ordusu, Afganistan'da Taliban'ın devrilmesi, El Kaide ve uluslararası terörizm 9 / 11 teröristlere yardım, konfor ve güvenli bir liman çizdiği tehlikeli bir sığınak açılan mühendislik altında. Bin Ladin, El Kaide'nin üst köpeklerin% 95 ya ölü ya da gözaltında olan ise ABD istihbaratı ile işbirliği,, o, tüm Fransız ve Suudi istihbarat, önceden belirlenen bir rapor var bu hayatta bulunuyor varsayarak bir mağarada büyük bir kayanın altında yaşayan konumundadır. Bush yönetiminin, El Kaide zarar ve kötü Amerikan toprağa kök salması için çok zor terör karar başarmıştır.

Demokrat senatörler çoğunluğu savaş için oy kullandı. John Kerry kendisi, bazı durumlarda önleyici askeri eylem her zaman ABD Başkanı Kerry için çalışmaya devam ederken kabul edilebilir bir strateji Sayın Bush, o sadece bu yetkisini kullanmak istiyorsunuz vaat çünkü sadece Irak'a karşı güç yetki verdiler iddia olduğunu kabul etti diplomatik caddeleri ve daha fazla silah denetçilerine tükettikten sonra son çare olarak. Çözünürlük Sayın Bush bu koşullar yerleştirilir ve onun sessiz kalmak artık zalim ile ilgili böyle bir güvence yaptı.

Hillary Clinton, aynı iddiaya göre, Başkan Bush, kitle imha silahlarının (KİS) ile ilgili istihbarat onu aldatıldığını ısrar yanı sıra o senatörler için yapılan istihbarat raporlarını okumak bile başarısız itiraf rağmen. O 10 kat daha az savaşını finanse etmek için oy vardır. Kongre çoğu, Saddam Hüseyin'in, kana susamış bir soykırım kitle katil idi, ve o tehlikeli bir silah elde etmek için servetini olduğunu ikna oldu ve onlar bizim post-9/11 dünya böyle bir vahşet kabul edilemez olduğunu ikna olmuşlardı. Birçok Demokratlar bu iddia video. Kongre KİS umudu oldu sadece biri Irak'ın işgali için 23 resmi nedenleri, hazırlanmış.

Başkan Clinton tarafından atanan, George Tenet, merkezi istihbarat müdürü Saddam onlara sahip olduğunu, 2002 yılında Bush güvence verdi "Slam Dunk durumda." 9 / 11 olayları, Irak, BM kararlarına net bir ışık uymayı reddetmesi görmek için katalizör. 2002 yılında senatör Jay Rockefeller, "Saddam Hüseyin'in nükleer silah geliştirmek için agresif bir çalışma ve muhtemelen önümüzdeki beş yıl içinde nükleer silah olacak, hatasız bir kanıt yoktur." Senato söyledi Bu sözler, Demokratlar tarafından Harry Reid, Bush yönetimi yetkilileri, Irak ile ilgili savaş öncesi istihbarat abartılı olup olmadığını tartışmak için gizli oturum Senato denilen göz önüne alındığında çok meraklıdır.

Şimdi Irak'tan çekilmesi için çağrıda bulunanlar (yukarıda dahil olmak üzere pek) bu ABD'nin daha güvenli hale getireceğini göstermek için ahlaki bir sorumluluk var. Onlar değil. Bu destansı katliam doğrudan takip edeceğini göstermek zorundadır. Onlar değil. Bu Demokratlar yenilgi Ancak kabul sonuçlarının yıkıcı olacaktır. Askeri Irak'ta çok büyük bir iş yapıyor, gerçek bir ilerleme birçok cephede yapılıyor, ama medya yenilgi çevirmek için çalışıyor sanki bugün gibi, daha sonra bu.

Saddam Hüseyin'in yakalanması, birçok kişi tarafından bugüne kadar en verimli kabul hızlı ve başarılı bir kompleks bir askeri operasyon oldu ve şimdi bu güçlü Arap Müslüman ülke demokratik olarak seçilmiş bir hükümet var. Irak'a Özgürlük Operasyonu başladı, Müttefik askerleri Saddam'ın askeri tarafından 1 ila yaklaşık 3 sayıca az, ama Bağdat kurtarmak için sadece üç hafta sürdü. Görünüşe göre Demokratlar bu tarihi gelişimi hakkında biraz pozitif bulundu.

Verilen izledi yol beklenenden daha zor olmuştur. Ama Saddam medya tarafından abartısız olmuştu ne kadar barbarca, aynı zamanda: muhaliflerin toplu mezarlar üzerinde durmak çok riskli, Kürtlerin binlerce kamplarda, Gazlananlar eğitimli teröristler. Diğer Ortadoğu ülkeleri de demokrasi yönünde hareket ediyor. Bu despotizm ve istikrarsızlık ile karakterize bir bölgede önemli bir jeopolitik değişim olarak görülecektir. Amerika Birleşik Devletleri ve koalisyon, koç tren, yeni hükümetin, bazen hatası yaparak öğrenir gibi krizlere müdahale etmek için vardır.

Hüseyin'in bir gün sonra yakalandı, Libya'da Albay Kaddafi, ABD ve İngiltere'nin kendisine karşı ekonomik yaptırımları kaldırmasını olsaydı o onun nükleer silah programını sona erdirme ABD'li diplomatlar bilgilendirdi. Müzakereler hemen başladı. Bu arada medya stres seviyor ki, Bush karşıtı, anti-Amerika gelgit dönüm olabilir Avrupa gösterisinde politik değişimler. Fransa, Almanya ve Güney Kore en son önemli seçimler kazananlar kararlı Amerikan yanlısı ve ABD ile daha yakın bir ittifak oluşturmak için bir dizi cephede ulaşmıştır. Ve Başkan Bush, Afrika'da, tarihin herhangi bir diğer başkanı daha hastalık ve açlıkla mücadele için daha fazla insani yardım vermiştir.

Yani Sayın Iacocca, İkinci Dünya Savaşı ve Kore Savaşı yaşadık. Eh, bu 21. yüzyıl ve şimdi yeni bir tür savunma kıyıya zorunda fanatik teröristler ve haydut rejimler fanatik liderlerin karşı.

Bush, Beyaz Saray'da sekiz ay önce terörist saldırılar toplu trilyonlarca dolar ABD ekonomisinin emdi. Ancak Bush'un vergi kesintilerinin, onun ardından bir ekonomik çöküşü engelledi. İşsizlik düşük olmuştur ve enflasyon 20 yılın en düşük gelerek, kontrol altında tutuldu. Üretkenliği, ailenin zenginlik kayıt $ 54 trilyon artı standları, gerçek, vergi sonrası gelir, 2001 yılından bu yana% 15 oranında büyüdü. Enflasyona göre düzeltilmiş GSYİH ortalama% 3 den fazla (2007 yılının 2. çeyreğinde). Bush'un vergi indirimlerinin de Enron skandallar, Katrina Kasırgası gibi diğer büyük darbeler üstesinden yardımcı ve nokta com balonunun patlaması var.

Sayın Iacocca'ya Sosyal Güvenlik kaydetmek ve sınır koruma artırmak için yaptığı bir girişim olarak Başkan Bush'un diğer "başarısızlık" hakkında sık sık konuşuyor. Hayır kelimesi selefi az ikisini gerçekleştirmek için girişimde gerçeği bahsettim. Sonra tekrar, ne de El Kaide bahsedilmektedir. Başkan Bush, cesurca, işçiler, kendilerine ait kişisel yatırım hesaplarına bazı bordro vergileri koymak ve paralarını daha yüksek getiri verim ve dolayısıyla Sosyal Güvenlik daha büyük bir yumurta inşa edeceğini sahip olma fikrini satmaya çalıştı. Bu kampanya sistemi zaten iyi durumda olduğunu iddia eden ve bu hisse senetleri ortalama bir Amerikalı için çok riskli idi, 2005 yılında Bush'un girişimleri knifed Temsilciler Meclisi ve Senato Demokrat liderler oldu.

Liberaller Başkan Clinton hükümeti, gelecekteki yararı kontrollerini finanse etmek için daha yüksek getiri olabilir inanç borsa bazı bordro vergileri yatırım izin önerdiği unutmuş görünüyor. Hükümet, ekonominin büyük bir kısmını sahip olma fikri sosyalizm ve ekonomi üzerinde büyük hasara yol olacaktır. Bu arada, seçmenlerin sistem sadece iyi olduğunu söyledi Demokrat başkan adayları, mevcut kampanyaları hakkında üriner bir kelime Cumhuriyet meslektaşları arasında fikir hayatta ve iyi gibi görünüyor ederken, söyledi. Ve Sayın Iacocca'ya Başkan Bush, "yaşam desteği" Sosyal Güvenlik suçu bırakmaya çalışır.

Sayın Bush, modern zamanlarda yeni nesil boyunca Sosyal Güvenlik kırmızı mürekkep bir fırtına önlemek için denemek için siyasi cesarete sahip olmak (Iacocca'ya 'C' kelimeleri bir) ilk başkanı oldu. Yani Başkanı, Teksas'taki çiftliğine gitmek için seviyor. Bu konak Al Gore'un yaptığı enerjinin çok küçük bir kısmını kullanır. Ve bazı kitapları satmak için bir Başkan müfredat dışı faaliyetleri hakkında konuşmak istiyorsanız, ben daha satabiliriz Bill Clinton'un bu önerebiliriz.

2006 yılının "atacağını" Bush uyandım, "Eğer Iacocca'ya neden hala ağrıyan karnını? Çok gibi henüz bir onay derece Başkan Bush, daha düşük olan mevcut Demokratların liderliğindeki Kongre - Bu rant, aslında çalışmaya devam eder en azından hiçbiri, hiçbir yeni fikirleri vardır. Savaş işlenmesiyle ilgili olarak, Kongre şu anda% 3 oranında bir onay derecesi vardır. Bu yazılı edilirken, Senatör Reid, kendisini çok Bush'tan daha düşük bir onay derecesi vardır.

Demokrat kontrollü Kongresi ay içinde küfür beri vardır: (ortalama bir Amerikan ailesinin yılda 3.000 dolardan daha fazla mal olacak olan) her zamankinden daha fazla alınan vergilerin artırılacağını söyleyen bir bütçe geçti, muhafazakar talk radio zorlamak için bir yasa geçirmek için çalıştı hava kapalı iken Air America (iflas) gösterir ve tabii ki Irak'ta bir erken teslim denemek ve zorlamak için ve üzerinde oy. Bu terim "hiçbir şey" Kongre Demokratların kontrolü ele aldı Hoparlör Pelosi ve Senatör Reid kelime çıkmış gibi görünüyor. Bu arada Senatör Reid, bu iddia hiçbir sorunu var "savaş kaybedilir." O, yeni Irak hükümetinin "siyasi farklılıklar," Burada siyasi çekişmeler kendisi üzerinde uyandırmaya çalışmak için ihtiyacı olduğunu iddia ediyor.

Harry S Truman cesur bir parti ne oldu? Truman da eşit sevilmeyen bir savaş sırasında bir çok sevilmeyen bir başkan (Bush'un bile daha düşük sayılarla), ve zamanın geçişi ile ününü rehabilite olmuştur ve tarihçiler başkanlığının en iyileri arasında olduğunu düşünüyorum. Bir savaş başkanı Abraham Lincoln, bir zamanlar nüfusun tam yarısı tarafından nefret edildi. Yani gaz fiyatları fırlamıştır. Tahmin et ne olursa olsun, Başkan, bununla çok az ilgisi vardır. Gelgit haline geldiğinde, Bush yönetiminin bu göbek teşekkür achers herhangi duymuyorum. Otomobil endüstrisinin büyük bir peruk biliyor olacağını düşünmek istiyorum. Sadece Bush nefret insanların neden geri almak için denemek için kullanabileceğiniz başka bir kırmızı ringa.

"Ben öfkelenen değilim kendimi bir vatansever arama yapabilirim?" Well Sayın Iacocca, belki bu açıklayabilir. İslamcı aşırılar soğukkanlılıkla Amerikalıları öldürmeye ve yaygın bir öfke var. Bu arada, Amerikan askerlerinin tutuklulara Britney Spears 'adlı müzik çalmak ve soruşturmalar vardır. Iacocca öfkelenen olabilir, ama öfkesini tam ters yönde yöneliktir. Başkan Bush spews tüm vitriol için, bu rant bile sözleriyle "İslamcı", "terörizm / terörist", "aşırı" ya da "bin Ladin" dahil değildir Iacocca'ya Kullanıcı kitabı yayımlandı yana, Başkan Bush'un Irak'taki çok kritiği asker dalgalanma özellikle Demokratların çoğunun kabul etmek istemeyen, inkar edilemez başarılara, Bush / Cheney sorumlu bir yenilgi yatırım gördü. General Petraeus, Eylül 2007'de, şiddet aşağıya sarmal döndü edildiğini, orada gerçek bir ilerleme olduğunu ikna edici bir şekilde savundu ve El Kaide'ye karşı savaşta başarı vardır. Kendi askeri güçlendirmek için Iraklıların zaman dalgalanma verirken, önemli illerin teröristleri tahrik vardır. The Washington Post, Amerikan askerlerinin ele alınmıştır Page 1 "Irak'taki El Kaide ve belki de geri dönüşü olmayan yıkıcı darbeler." "Toplam saldırıları, ABD kayıplar, Irak kayıplar, intihar saldırıları, yol kenarına yerleştirilen bombalar - Ocak ayından bu yana büyük bir gelişme olmuştur savaş ölçmek için kullanılan her metrik olarak." 19 Kasım'da, başyazıda

Irak'taki çabaları ile temel sorun, evde savaşı kaybetti. Amerikalıların çoğu, daha önceki savaşlarda kurban yaklaşık miktarı olmadan günlük hayatlarını günde yaklaşık, ama biz kendi gündemlerini bize teslim olmak isteyen çok sayıda koltuk generaller var. Hiçbir Kongre Dwight Eisenhower'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa'dan reorganizasyon için bir takvim belirlemek için meydan okudu. Kimse Petraeus Bulge Savaşı'nın ortasında soru türünü cevap vermek onu eve çağırdı. Kimse Japonya yenmek için "bize ne kadar süreceği konusunda herhangi bir fikir verebilir" diye sorarlar Iwo Jima sonra Amiral Nimitz çağırdı?

2007 sona erdi Bu arada, federal bütçe açığı küçüldü ve son yarım yüzyıl içinde ortalama daha az olan GSYİH, sadece yaklaşık yüzde 1 olduğunu gördüm. Ekonomisi subprime mortgage sorunu ve enerji fiyatları, birçok global rakiplerin raydan olurdu engeller olmasına rağmen, 2007 yılının her üç ayda bir (2001 yılından bu yana, ortalama yüzde 3 yıllık büyüme yüzde 4,9 oranında) arttı. Bush eleştirmenleri, karalamak için utanç denemek ve bizim başkan kötüleme için kolay - bu ne. Bunları yapmak o kadar kolay değil, reddedilemez gerçekler çürütmek için, nasıl deneyebilirsiniz olursa olsun.

KAYNAK :
Buyu Cesitleri
Ayirma Buyusu
şirinlik büyüsü
papaz büyüsü

No comments:

Post a Comment