Monday 21 November 2011

Tibbi fatura Hizmetleri: Kisisel pratik bilgiler

Tibbi fatura servis saglayicilarin pek cok farkli sekil ve boyutlarda gelir. Yelpazenin bir ucunda genis bir destek agi ile buyuk Uygulama Yonetim Sirketleri, ama bazen sert ve pahali. Diger ucunda, kucuk bir ev tabanli isletmelere. Daha fazla yerel kolejler, mail order ve internet uzerinden sunulan programlari ile, her yerde ev tabanli isletmelere kadar hashas. Bu iki uc ortasinda bir yerde, Profesyonel Tip Fatura Hizmetleri olarak soz edecegim. Secenekleri goz onune alindiginda, her tur tibbi fatura servis saglayicinin sundugu ve sizin icin neyin en iyi oldugunu anlamak icin onemlidir. Bu makale, tibbi bir faturalama servis saglayicilari ve sunduklari hizmetlerin bazilari bu yaygin turleri tartisiyor.

Ev Tabanli Tip Fatura Isletmeler bir deneyim, yetenek ve sunulan hizmetlerin bir sonraki onemli olcude degisir. Bircok sadece bir veya iki calisani olan isletmeler kucuk baslayin. Bir doktor ofisinde onceki istihdam Bazilari genis deneyimi, digerleri sadece bir veya iki musterimiz var. Bu servis saglayicilar en yuksek duzeyde ozellestirme sunmak mumkun olmakla birlikte, bazen kucuk, ev tabanli is yonetim bilgi ve orada uzun vadede is zekasi kisa calistirabilirsiniz. Ve yalniz fatura kesme tatil yapmaya karar verdiginde ise nakit akisini uygulamaya ne olur? Cogu tibbi fatura temel hizmetleri saglamak (daha sonra) ve pek cok yan hizmetler sunmak icin diger kisisel deneyimi var.

Pratik Yonetim Sirketleri, genellikle buyuk firmalar 100 ya da daha fazla calisani olabilir. En dogru uygulama yonetim sirketleri uygulama destekleyen butuncul bir yaklasim, is de dahil olmak uzere tibbi fatura, pazarlama, personel, ve hatta hasta zamanlama yonetimi tum yonleriyle ele amacliyoruz. Bazi saglayicilar, uygulama yonetimi firmasi olan ellerini kapali butun "sorun" firsat konusunda heyecanli olsa da, digerleri baskasinin islerini calisiyor olmasi bogucu bulabilirsiniz. Kendi sunan kapsamli olabilecegi gibi, onlarin uygulamalari tam olarak nasil olacak oldugunu biliyorum emin olmak icin bir uygulama yonetimi sirketi ile calismak isteyen bu saglayicilari hizmet anlasmalari ve sozlesmeleri dikkatle okumalisiniz "yonetilen"

Profesyonel Tip Fatura Hizmetleri, hem de guclu yararlanarak ve zayif yonlerini ortadan kaldirmak, asiri ve pratik yonetim sirketleri, ev merkezli tibbi fatura isletmeler arasinda duser. Profesyonel Tip Fatura Hizmetleri birkac duzine calisani ile, bir uygulama yonetimi sirketi daha fazla esneklik, ama ev merkezli bir hizmet daha fazla yapi sunabilir. Musteriler genellikle tibbi faturalandirma hizmetleri es zamanli olarak onlarin ihtiyaclarini karsilamak icin ozel kisisellestirilmis hizmetler sunarken, tatil ya da beklenmedik izin suresi nakit akisi kesintileri ortadan kaldirmak icin devamli destek agina sahip.

Her tur tibbi fatura sirket dusunun, in-house isleyebilir hangi hizmetleri, hangi hizmetleri hakkinda dusunmek icin de onemlidir ve tibbi fatura profesyonel ne beklentileri. Her turleri yukarida belirtilen asagidaki standart hizmetler sunmak gerekir; hizmet sunumu, esneklik ve ozellestirme yaygin olarak degisebilir ancak.

Standart Tip Fatura Hizmetleri
Tibbi fatura sirketler tarafindan sunulan standart hizmetler genellikle yukarida tartisilan sirketlerin araliginda benzer. Bu hizmetleri verilmektedir hangi duzeyde farkliliklar olacaktir. Yine, tecrube, boyuna ve varyasyonlar nerede olabilir tanimlanmasinda onemli bir rol oynar. Ne olursa olsun, asagidaki listede herhangi bir iyi organize tibbi fatura sirket tarafindan saglanan en temel hizmetleri tanimlar.

Talep Uretim ve Gonderme Talep nesil hastanin demografik, sigorta ve tibbi fatura yazilimi icine karsilasma bilgi giris icerir. Talep sunulmasi da elektronik bir takas yoluyla ya da posta ile teslim kagit uzerinden, tasiyicinin bu veri gonderme islemidir. Elektronik tibbi fatura ile, hizmet iddialari (ve kagit iddialarina manuel kalite kontrolleri), bir veya daha fazla "yikayicilarinda" gecerli olmalidir. Yikayicilarinda kalite guvence kontrolleri ve tani genellikle prim tibbi fatura yazilim programlari entegre hatalari ya da uyumsuzluklari icin usul kurallari vardir.

Tasiyici Tasiyici takip tibbi fatura sanayi tartismasiz en onemli ozelligi bir parcasidir izleyin. Tibbi bir faturalama hizmet kalitesi genellikle iddialarinin gecerli takip duzeyi ile tanimlanir ve tazminatlar uzerinde muazzam bir etkisi olacaktir. Takibi sayesinde, tibbi fatura sirketleri odenmemis gidebilir bu talepleri izole etmek icin, ya da kismen odenen ve (gerekirse) temiz oldugundan emin duzenlemeleri ve resubmission yapmak saglayici ve tasiyici ile calismak.

Sekonder, Tersiyer ve Isci Zorunlu genellikle ek belgeler gerektirecektir Bu ozel talepler genellikle ozel onem ve dikkatle ele alinmayi gerektirir Tazminatlar. Servis saglayicilar, bazen deneyimli ve hazir degil ise bu essiz iddialari icin gerekli ayrintilari bataga saplanmis alabilirsiniz.

Uygulama Raporlama ve Analiz Raporlari neredeyse herhangi bir tibbi faturalandirma yazilimi ile olusturulan, ancak ne siklikta ve ne derinlikte tibbi bir faturalama hizmeti bu raporlar saglayacaktir? Raporlar buyume tarifleri, maliyet tasarrufu ve karliligi artirmak icin yollar gibi uygulama gelistirme yollari hakkinda onemli bilgiler saglar. Uygulamanin saglik izlenmesi icin raporlama onemi goz ardi edilemez. Raporlar, en az ayda bir yapilmalidir ve deneyimli tibbi fatura servis saglayicilari, uygulama karliligi nasil artirabilirsiniz tavsiyelerde bulunmak gerekir.

Hasta Faturalama ve Destek Hasta faturalama bir cok detay odakli surec, ama eger dogru yapilirsa uygulama geliri onemli olcude artirabilirsiniz. Bununla birlikte, hesaplari dengeleme, ifadeleri baski, zarf doldurma ve pul uygulayarak, cok zaman alici olabilir. Ve bir kez hasta ifadeleri birisinin kacinilmaz olarak kendi yasa tasarisi hakkinda bir sorum var, gonderilir. Iyi bir tibbi fatura sirket, musteri odakli yaklasim, onlarin davranis pratik bir yansimasi oldugunu anlamak gosteren hasta arastirmalarini desteklemek icin altyapiya sahiptir.

Diger Hizmetler
Tibbi faturalandirma hizmetleri en iyi tibbi bir ofis arasi isleyisini, diger hizmetler sunulabilir deneyimlidir. Bazi yan uygulama hizmetleri sunlardir.

Credentialing Credentialing yeni uygulamalar ozel onem olabilir. Tasiyicilari ile ilk kez "imza" Bu surec, sadece yola cikip, ozellikle sikici ve bunaltici olabilir. Credentialing hizmetler, yeni is haline buyuyen baska bir yolu olarak kurulan uygulamalari icin de bir varlik. Bircok tibbi fatura sirket credentialing agrisiz olmasina yardimci olmak icin tasiyicilari ile calisma deneyimi yasatir.

Tibbi bir faturalama hizmeti dogal bir uzantisi Kodlama Tip tip kodlama. Kodlama, tibbi bir faturalama yazilimi icine giris icin tani ve usul bilgileri hazirlamak, gercekten fatura surecinin ilk adimidir.

Tibbi uygulama destegi alaninda genis deneyimi ile transkripsiyon,
transkripsiyon hizmetleri icerecek sekilde sunan genisletmek icin cok yerlesmis bir tibbi fatura sirketler icin dogaldir. HIPAA gereksinimleri ve sigorta sektorunun derinlemesine bilgi ile asinalik bu dogal bir ek destek hizmetleri uygulama destegi.

HIPAA Uyum HIPAA ayrintili gereksinimleri saglik uygulamalari ile sinirli degildir, herkes isleme hasta bilgi uzanir. HIPAA tarafindan belirtilen sorumluluklari tecrubeli tibbi faturalandirma hizmetleri, genellikle uyum muhafaza musterilerine yardimci olmak icin programlar gelistirmek.

KAYNAK :
altus servisi regal servisi siemens servisi beko servisi

No comments:

Post a Comment